F5 – compania new media Realitatea-Catavencu – si Share Dimension au dezvoltat, in ultimele luni, Desktop TV – o aplicatie originala, care se inscrie in trendul de necontestat al migrarii televiziunii pe web. Si viceversa.

La RoNewMedia 3.0 am lansat, ajutati de Microsoft Romania, si o versiune de lux, pentru Surface, a aplicatiei Desktop TV – care a fost apreciata de cei prezenti (dupa cum se poate vedea si in filmul de mai jos).

De ce Desktop TV? Pentru ca tendinda e clara: tot mai multi oameni urmaresc YouTube, de exemplu, pe ecranul plasmei din sufragerie. Motiv pentru care tot mai multe aplicatii de acest tip, fie ele integrate in console de jocuri sau, pur si simplu, web based, s-au lansat deja. Sau se vor lansa.  Dupa cum se lauda chiar YouTube, aici.

Pastrand proportiile, desigur, iata si alte motive pentru care vom lansa Desktop TV:

Pentru ca LCD-urile de noua generatie vor avea wireless, pentru ca televiziuni precum The Money Channel sunt deja urmarite mult si de pe laptop (plus ca o astfel de televiziune nu e prezenta in pachetele “basic” ale tuturor cablistilor iar prin Desktop TV oricine, de oriunde, va avea acces la programele si la arhiva singurei televiziuni de business din Romania).

Si mai sunt multe alte motive. Printre care si placerea de a investi, chiar si in timp de criza, in inovatie si noi tehnologii. Si de a le oferi celor care viziteaza site-urile F5 o experienta cross-media cat mai placuta.

Versiunea publica va fi lansata o data cu portalul MONEY.ro (proiect despre care voi reveni cu detalii in zilele urmatoare) dar,in premiera si exclusivitate, iata aici linkul de unde se poate instala si testa Desktop TV.

Astept observatii ca si comentarii despre aplicatie, la acest post. Mai sunt mici reglaje si feedurile de stiri nu sunt inca reale, ci doar de test. Sper sa ne ajutati, prin reactiile voastre, sa facem o treaba cat mai buna. Pentru cine prefera mailul, astept semnale si pe e-mail. Enjoy the show!:)

PS Multumiri speciale pentru pasiunea investita in proiect lui Claudiu Tanasescu (Share Dimension), Gabriel Ilie (F5) si Todi Pruteanu (Microsoft).