Una dintre cele mai cautate sintagme pe net zilele astea este, evident, „prima casa”.

Desi Base vorbeste cu avant despre Google in Guvern, Vanghelie zice si el de Guagal si Boc felicita public copii de 10 ani pentru ca fura referate de pe net, nimeni din iscusitul Guvern nu s-a gandit sa verifice cine detine domeniile online aferente gloriosului program Prima Casa.

Am verificat eu, acum. Mi-a luat un minut (asta pentru ca mai faceam ceva in paralel).

Astfel, am aflat fara uimire ca fericita detinatoare a domeniului www.primacasa.ro este o firma din Oradea (PRIMA CASA INVEST SRL – Str. Mihail Kogalniceanu 7) iar, la adresa respectiva, dupa cum poate constata orice prost, este prezentat un proiect imobiliar.

In ceea ce priveste domeniul conex, www.prima-casa.ro, acesta isi are prima casa tot in Ardeal, la Cluj, intr-un apartament. De bloc: S.C.PRIMA CASA S.R.L., Str. Streiului nr. 1, bl. A14, Scara 2, Etaj 3, Ap 45. Aici e un site despre care prietenul Kaspersky imi spune ca imi poate infecta calculatorul, asa ca nu am stat prea mult sa ma prind ce e cu el, de fapt.

Mergand mai departe, www.prima-casa.com e al unei firme de arhitectura iar cele cu .net si .com ne plimba prin UK si Italia.

Nu avansez cu paranoia: ca exista si alte interese, ca brandul Prima Casa e sau nu inregistrat la OSIM (cand, si de catre cine), ca in spatele proiectelor imobiliare cu pricina sunt sau nu oameni din Guvern sau amici cu cine trebuie… e treaba jurnalistilor de investigatie sa afle. Sau nu.

Azi, primele trei listate dupa cautarea Prima Casa pe Google erau EvZ.ro, HotNews.ro si Cotidianul.ro. Dupa care, logic, site-ul firmei din Oradea ;). Si, apoi, Gandul.info.

E bine. Traiasca Guagal!