Uneori am impresia ca exagerez in scepticism, cand vine vorba de unele actiuni care – chiar daca, aparent, par ok – au ceva fundamental in neregula.

Am fost printre primii care au scris ca World Blogging Forum pare o actiune tip fumigena, care nu are ingredientele necesare unui eveniment curat.

Sa fim seriosi: de ce ar investi, in an de criza, cu putin timp inainte de alegeri, Guvernul Romaniei, intr-un eveniment dedicat… blogging-ului?!

Ulterior, cand s-a anuntat ca Traian Basescu in persoana va vorbi la acest eveniment, lucrurile au inceput sa devina clare. Nu a fost decat un bluff electoral, care sa arate ca Guvernul si Presedintia sustin online-ul, bloggingul, ca sunt deschisi la noile media… bla bla.

Ca unul care stie mai bine decat si-ar dori cat de umilitor e, uneori, sa faci rost de finantare pentru un eveniment serios, cum trebuie adesea sa te milogesti, la propriu, de sponsori, pentru a-l sustine – evenimente de tip RoNewMedia sau WebStock ori Internetics fiind (chiar daca departe de a fi perfecte) “muncite” la sange, nu aveam cum sa “salut” un asa-zis Forum Mondial organizat la Bucuresti din banii mei (aia pe care ii plateste, tot mai greu, firma mea – si nu ma refer la F5 – la bugetul de stat).

Totusi, am tacut si nu am mai scris nimic. Au facut-o altii, fiecare in stilul sau (intai Zoso apoi Bobby). Si multi altii (imi cer iertare, dar nu am citit, sunt sigur insa ca mai sunt). Azi, si eCostin, pe Re:fresh – un blog care creste frumos si devine tot mai ok.

In concluzie, s-a spus cam tot ce era de spus. Si ma bucur ca, de data asta, am reusit sa-mi tin gura (mai ales ca puteam fi banuit de subiectivism, ca organizator RoNewMedia si altele) si sa ii las pe altii sa imi transcrie gandurile.

Poate chiar mai bine decat as fi facut-o eu. Respect.