Daca aveti curiozitatea sa cautati in DEX sinonime pentru cuvantul “femeie”, veti avea o experienta interesanta.

Iata cateva exemple:  muiere, sotie, nevasta, fusta, femeie de serviciu, servitoare, femeie (de strada), persoana de sex feminin care si-a pierdut fecioria, prostituata.

Sa cautam si sinonime pentru “barbat”? Primul e… om! Urmeaza, altele, ceva mai “modeste”: brav, curajos, cutezător, dârz, inimos, îndrăzneț, neînfricat, semeț, viteaz, voinic, harnic, activ, care muncește mult și cu folos, harnic, laborios, vrednic, înzestrat cu forță fizică, persoană plină de energie și de fermitate, om în toată firea.

Si, desigur, cu voia dummneavoastra, ultimul sinonim pe lista: viril 🙂

Viril versus prostituata. Tare!

Desconsiderarea femeii (adesea, inconstienta) se gaseste in tot si in toate. E o mostenire genetica de care, se pare, ne e greu sa scapam.

Exista si in politica, si in business, si in media sau publicitate.

Apropo: nu de putine ori m-am intalnit, in ultimele saptamani, in discutiile despre bugetele de advertising pe anul 2010, de intrebarea-tip: “Dar la site-uri de femei, cum stati?”.

Adica se presupune, din start, ca femeile nu citesc site-uri de business sau news – unde, intamplator, stam cel mai bine ca audienta?

Se pare ca nu. Un site “de femeitrebuie sa vorbeasca doar despre pantofiori, fustite, cremute si rujuri. Eventual, si despre detergenti, aspiratoare si masini de spalat.

Si, desigur, despre SEX. Cat mai multe articole de mare trafic, gen: “Cum sa ii faci un sex oral de nota 10” sau “Binefacerile spermei, un lichid plin de vitamine” ori, in cel mai bun caz, “Cum sa dai jos burtica si sa-l aduci inapoi in pat!“.

Din toate aceste motive (si din multe altele), astazi – de 1 martie -, am lansat proiectul Pandora’s.

Un blog colectiv, un site inteligent unde veti gasi, non-stop, dezbateri, opinii si lupte de idei “la feminin”.

De azi inaintezeci de femei spectaculoase isi vor etala, pe www.pandoras.ro, adevarata frumuste. Fara pic de pudoare.