In septembrie anul trecut glumeam [oarecum] scriind ca in Romania REALITATEA.NET bate Facebook [din punct de vedere al vizitatorilor unici estimati de Google, prin Doubleclick AdPlanner].

Asa cum scriam si acum cateva zile, cand semnalam ca Facebook a batut HI5, care e in scadere [desi are o intersectie de public surprinzator [?] de mare cu FB], reteaua lansata de stimabilul Mark Elliot Zuckerberg are [tot cf. aceleiasi surse] o ascensiune spectaculoasa, de la 1,2 milioane de vizitatori unici la 3,2 – si urca de pe locul 13 pe locul 2 in topul general.

Iata clasamentul general [top 30, pentru luna mai, cea mai recenta ca date disponibile]. Nu mai explic cum e cu AdPlanner, ca am mai scris. Si, evident, Google nu isi publica datele de trafic pentru site-urile sale [YouTube, Google.com, .ro, .hu and Co].

Evident, se vede clar, HI5 scade si cade de pe 2 pe 4 [iar REALITATEA.NET urca de pe 11 pe 10 😉 ]. Iar Yahoo ramane [inca?] rege, in Romania.

Pentru cat timp? Daca Facebook continua “alergarea” in acelasi ritm, pana pe finalul anului va fi noul lider [fara a socoti proprietatile Google Inc].