Secventa din clip: Paula Seling tine in mana un iPad al viitorului, deschis pe adevarul.ro

In ciuda trendului global si a opiniilor ferme ale analistilor care vad mixul media al viitorului in televiziune si online, Dinu Patriciu, proprietarul si presedintele Adevarul Holding a facut o declaratie surprinzatoare intr-un interviu acordat lui Petrisor Obae, pentru Pagina de Media.

Astfel, pariul lui Dinu Patriciu pare a fi combinaţia print-online, în condiţiile în care, spune el:  “Aşa cum o ştim acum, televiziunea este o tehnologie care va dispărea”. Si adauga: “Nu intenţionez să cumpăr niciun canal de televiziune”.

Un detaliu interesant, pe care nu l-am vazut semnalat pana acum:

Doar azi am reusit sa vad clipul piesei “Playing with fire“, care va reprezenta Romania la Eurovision, clip produs de Adevarul si TVR detalii, aici.

Pe langa un product-placement “clasic” (foto), la inceputul clipului Paula Seling tine in mana un soi de iPad al viitorului, care reprezinta, probabil, viziunea lui Dinu Patriciu privind viitorul media.

Posibil, daca se combina declaratiile facute acum cu alte luari de pozitie, mai vechi, in care (in ciuda scepticismului declarat al fostului manager, Razvan Corneteanu, privind viabilitatea ca model de business a Internetului), Dinu Patriciu lasa sa se inteleaga ca va investi, si in online, sume considerabile.

Daca adaugam la toate aceste semnale si reprosul public facut de proprietarul Adevarul Holding in privinta investitiilor prea timide in online facute de fostul management, putem deduce, logic, ca vor urma vremuri interesante si pentru new media.

Ce-i drept, daca din suta de milioane de euro pe care Patriciu spune ca a investit-o in print pana acum s-ar fi orientat macar 15% in online, probabil ca altfel aratau lucrurile acum pe piata de Internet din Romania

Ei, dar pana la viitoarele decizii strategice ale noului management, ramane de vazut cand, daca si cu cine va reusi Adevarul Holding, si in online, revolutia pe care a provocat-o deja, prin investitii masive, in piata de print.

PS Dincolo de speculatii si deductii logice, daca tot e weekend, iata si videoclipul cu pricina: