Am incercat (si am si reusit, partial) sa stau departe de campania asta electorala, care mi s-a parut din infinit de multe puncte de vedere cea mai penibila la care am asistat decand lucrez in media (si sunt vreo 13-14 ani).

Pentru mine, cea mai relevanta imagine pentru aceste alegeri se rezuma la 3 secunde de neinteles: topaiala stupida a lui Mircea Geoana (video), la anuntarea rezultatelor exit-poll-ului.

Nu e de neinteles pentru ca ar exprima o bucurie de nestavilit. Nici pentru ca a pierdut ulterior, transformand momentul intr-unul si mai stanjenitor.

Ci pentru ca socheaza prin falsitate: in mod evident, Geoana nu a avut nicio surpriza, stia exact care sunt rezultatele exit-poll-urilor, asa cum stia toata lumea din media, cu o jumatate de ora inaintea orei 21.00.

Prin urmare, va fi consemnata in istorie ca o faza pe cat de comica, pe atat de inexplicabila. Si, pentru mine, va ramane imaginea relevanta, care surprinde esenta acestei campanii electorale: falsitate, fumigene si praf in ochi.

3 luni de vorbe goale s-au incheiat, firesc, cu 3 secunde prostesti. Din pacate, nu ultimele.