Incepand cu aceasta luna, SATI are o sectiune speciala dedicata masurarii traficului realizat pe mobisite-uri (site-uri special “desenate” pentru telefonul mobil).

Vor urma, cu siguranta, si alte mobisite-uri, piata fiind in crestere evidenta.

Momentul coincide cu anuntarea, azi, a unui parteneriat strategic dintre F5 (prin regia de vanzari F5-XMedia) si ARBO Media – parte a Goldbach, care au decis sa isi uneasca fortele pentru a “misca” aceasta noua piata.

Traficul total al retelei de mobisite-uri se apropie deja de 700 de mii de vizitatori unici, lunar. Printre mobisite-urile din retea se numara versiunile mobile ale unor branduri cunoscute precum REALITATEA.NET, Hi5.com, HotNews.ro sau SapteSeri.ro.

Comunicatul integral, mai jos.

F5 X-Media si ARBOinteractive – parteneriat strategic pentru vanzarea mobisite-urilor

Bucuresti, 6 iulie 2009

F5 X-Media si ARBOinteractive au incheiat un parteneriat pentru administrarea in comun a spatiilor publicitare de pe mobisite-urile din protofoliu, moment care coincide cu prima luna in care, in SATI, traficul mobisite-urilor este masurat separat (in acest moment fiind incluse in categorie doar patru site-uri pentru mobil (realitatea.mobi, m.standard.ro, m.cotidianul.ro si m.gsp.ro).

Daca in vest publicitatea pe mobil inregistreaza deja procente importante din share, in Romania piata este abia in formare. Impreuna cu ARBOinteractive incercam sa incurajam consumul pe acest segment si sa aratam clientilor ca singure sau in complementaritate cu alte media, in functie de obiectivele campaniei in cauza, solutiile de mobile advertising pot livra rezultate foarte bune”, spune Dragos Gurarosie, director executiv F5 X-Media.

Potentialul acestui nou canal de comunicare este urias, iar rezultatele campaniilor desfasurate pe telefonul mobil sunt extrem de eficiente. Piata are insa nevoie de educare pentru a realiza avantajele promovarii pe acest nou canal. In acest scop, ARBOmobile si  F5 X-Media isi vor uni fortele, venind cu o oferta   comuna imbunatatita”, declara Aurora Enghis, manager ARBOmobile, department al ARBOinteractive, dedicat exclusiv publicitatii pe telefonul mobil.

Incepand de saptamana aceasta, regia de vanzari online, cross-media si neconventionale F5 X-Media, inclusa in F5 Realitatea-Catavencu, si agentia ARBOinteractive, parte din Goldbach Media, isi concentreaza toate serviciile de mobile advertising sub o singura oferta care va cuprinde spatiile publicitare ale tuturor site-urilor mobile detinute de cele doua companii.

Astfel, portofoliul mobil centralizat al F5 X-Media si ARBOinteractive numara 11 mobi-site-uri – REALITATEA.MOBI, M.Cotidianul.ro, M.Standard.ro, M.Hi5.com, M.Wauwee.com, M.Hotnews.ro, Mobil.Europafm.ro, Meteoromania.ro, Sapteseri.ro, Mobil.Rfi.ro si recent lansatul Mobil.Money.ro; si insumeaza o audienta consolidata de circa 670.000 de vizitatori unici si peste 6,24 milioane de afisari, conform datelor furnizate de Mobilestats.ro, aferente lunii mai.

F5 X-Media este regia de vanzari online, cross-media si neconventionale a grupului Realitatea-Catavencu, parte din F5, compania de web a trustului, si detine un portofoliu de 6,2 milioane de vizitatori unici si 55,72 milioane de afisari, conform rezultatelor din mai.
ARBOinteractive functioneaza de peste 8 ani pe piata online din Romania, iar din septembrie 2008 a fost preluata de Goldbach Media, companie prezenta in Elvetia, Austria, Croatia si Slovenia. ARBOinteractive Romania gestioneaza in prezent spatiul publicitar al peste 150 de site-uri.