Raluca are 20 de ani si este studenta la Facultatea de Medicina. La 12 ani, a aflat ca are sternul infundat [Pectus Excavatum].

E sora unui tanar jurnalist de la Ziarul Financiar si apropiata cu multi oameni din presa care incearca, zilele acestea, sa adune suma necesara.

Mai are nevoie de numai  5.500 de euro! Nu este o suma fantastica, dar atunci cand nu o ai pare de 10 ori mai mare!”, imi scrie prietena ei, Diana Gradinaru,  jurnalist la Business Standard.

Ea este Raluca. Stiu ca o poza cu chipul ei ar fi "vandut" mai bine, dar Ralucai ii e rusine sa isi expuna viata pe net. Desi e disperata. Pentru doar cateva mii de euro...

Ea este Raluca. Stiu ca o poza cu chipul ei ar fi "vandut" mai bine, dar ii e rusine sa isi expuna viata pe net...

Acum 8 ani, medicii i-au recomandat o operatie, dar au omis sa ii spuna ca tehnicile chirurgicale dezvoltate pentru acest defect au titlu experimental. Dupa 5 ani, situatia s-a inrautatit si a fost nevoie de o interventie. A mers de o clinica la Viena, iar operatia a presupus implantarea unei tije metalice de 32 cm, care sustine sternul. 

Nici atunci nu a avut suficienti bani, insa a fost ajutata de fratele ei, care a obtinut o prima de ajutor de la Ziarul Financiar, unde lucra si atunci.

Dupa 2 ani tija trebuie scosa si inlocuita. Au trecut deja 3 ani… si peste cateva zile este termenul-limita pentru explant. Un ajutor de 6.000 de euro a fost anulat in ultima clipa!

Desi suma nu este foarte mare, familia ei nu-si poate permite sa acopere costul, iar programarea pentru operatie este in 7 septembrie, la spitalul Donau din Viena.

Este posibil, oare? Eu sper ca da. Si va multumesc.

Donatiile se pot face in lei, in contul:

FIRUTA LUPOAIE
ING Bank Galati
RO46INGB0000999900180406