Cand spun surpriza, nu sunt ipocrit: am aflat si eu, acum, dintr-un comunicat oficial trimis pe mail. Nu comentez. Va las sa il cititi. Si ii doresc lui Nistorescu succes, asa cum i-as dori oricui ar avea sarcina sa se ocupe de un brand la care tin enorm.

UpDate1: Cotidianul.ro publica primul text al lui Cornel Nistorescu in noua sa calitate.

UpDate2: Sunt intrebat de ce nu comentez pe marginea cazului relatat de Reporter Virtual, de Mirela Corlatean si Mihnea Maruta (aici si aici). Raspunsul meu e scurt si simplu: din punct de vedere online, nu s-a scos niciun articol din site-urile gestionate de F5. Deci nu am ce sa comentez. Din punct de vedere al editiei print, nu am caderea sa ma pronunt, insa am siguranta ca, in ciuda emotiei inerente in astfel de situatii, materialul va aparea, tratat asa cum se cuvine.

Comunicatul legat de numirea lui Cornel Nistorescu, mai jos:

Cornel Nistorescu va prelua de la 1 august conducerea publicatiei Cotidianul, care apartine Grupului Realitatea-Catavencu. In acelasi timp, Adrian Ursu – redactor sef al publicatiei in ultimul an – a fost promovat director editorial al Realitatea TV si va continua sa realizeze emisiunea din prime time.

Co-fondator al trustului de presa Expres imediat dupa Revolutie, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelasi nume, iar in 1997 a devenit directorul cotidianului “Evenimentul Zilei”. De asemenea, Nistorescu s-a numarat printre fondatorii primului post national privat de radio din Romania, Europa FM, dar si al postului local de radio, Total FM. Cornel Nistorescu este de cativa ani unul dintre principalii colaboratori ai postului de televiziune Realitatea TV.

La randul sau, Adrian Ursu este unul dintre cei mai respectati jurnalisti de presa scrisa si televiziune, care s-a format la ziarul Adevarul.

Co-fondator al ziarului Gandul, Adrian Ursu s-a alaturat Grupului Realitatea-Catavencu in 2007, ca membru al consiliului editorial Cotidianul si realizator de talk-show la Realitatea TV.