foto: olahus

Norii care se aduna peste noi sub povara crizei sunt strapunsi azi de o raza de bucurie. E 1 Martie si, o data cu primavara, invie si speranta in mai bine.

Azi, barbatii impart flori si martisoare – nu are cum sa fie o zi (chiar asa de) gri. Cu toate astea, sunt convins ca exista multe femei care, in ciuda unei zile care ar trebui sa fie plina de zambet, nu se considera fericite.

Pe buna dreptate, adesea. Lor le dedic, in primul rand, textul de mai jos.

Pentru ca, uneori, avem cu totii tendinta de a exagera gravitatea problemelor de zi cu zi. Si cred ca e bine sa ne amintim ca exista o singura problema adevarata, in viata: finalul ei.

Un final de care Alina, tanara mama de care v-am povestit de 3 ori in ultimele 9 luni, a fost extrem de aproape.

Azi, insa, Alina este fericita. A primit cel mai frumos martisor: speranta ca va trai!

Iata, mai jos, mesajul ei. Va rog sa aveti rabdarea de a-l citi pana la final. Veti intelege de ce…

Dragi mei,

Am o veste foarte buna pe care o asteptam de ceva vreme. Ieri am fost la Viena pentru evaluarea periodica.

SURPRIZA – chirurgul si oncologul au decis ca tumora s-a restrans suficient de mult si pot interveni chiurgical, asa ca in jurul datei de 15 aprilie se va face a doua operatie, ea va fi o rezectie de ficat.

Mai am de facut o sedinta de chimio (saptamana aceasta) si una de erbitux (saptamana viitoare) si apoi intrerup tratametul pentru refacerea organismului in vederea operatiei.

Ieri totul s-a desfasurat atat de repede, iar eu ma dusesem fara prea mari asteptari, avand in vedere ca ultimile doua evaluari au fost foarte bune, au confirmat o evolutie spectaculoasa dar posibilitatea unei operatii se lasa asteptata.

Cand oncologul a vorbit cu chirurgul la telefon si au decis ca in jurul datei de 15 aprilie pot fi operata, mi s-a oprit inima si cred a reinceput sa bata azi de dimineata cand m-am trezit si am constatat ca nu este un vis, ci chiar realitatea.

Doar azi am reusit sa ma bucur de veste.

Suntem foarte fericiti, pe Cristi cred ca trebuie sa-l leg de pamant sa nu-si ia zborul!

Sa-l fi vazut pe oncolog, ii venea sa chiuie de bucurie. Nu l-am vazut niciodata asa de fericit, si acum il vad ridicandu-se de pe scaun, ducandu-si degetele la gura zicand “Mmuuaaahhh!” ca un sarut divin catre cer, apoi mi-a zis “Doamna Gache, nu stiu cum sa va spun, dar acesta este un miracol, este un miracol!!!”

DA, exista miracole, restul sunt niste amintiri urate pe care le vom uita sau le vom ascunde undeva departe in memoria noastra, dar miracolele raman si ne vom bucura de ele in fiecare zi.

Imi cer scuze ca transmit un e-mail colectiv, dar vreau sa primiti vestea cat mai repede si sa va bucurati impreuna cu mine.

Fara voi, fara ajutorul si sustinerea voastra nu cred ca as fi avut puterea sa lupt si sa am o atitudine atat de optimista.

Va multumesc din suflet tuturor si ma bucur ca am alaturi prieteni adevarati!

Un om FERICIT.

(Alina)

FOARTE IMPORTANT!

Din mult bun-simt, Alina nu a mai spus, in mesajul ei (trimis joia trecuta) ce am aflat astazi, de la prietenii ei. Si anume ca a cheltuit pentru tratamentul care i-a redat speranta toti cei 39.000 de euro care, si cu ajutorul vostru, s-au strans acum cateva luni. Si ca noua operatie costa alti 20.000 de euro.

Cei care vor sa duca la bun sfarsit ce au inceput acum 9 luni si, mai ales, cei care vor si pot sa ajute acum au la dispozitie urmatoarele date:

GACHE ALINA DANIELA

CNP 2700211214606

CI: seria RR nr. 593444

Adresa: Bucuresti, sector 4, Bld. Constantin Brancoveanu nr. 114, bl. M1/1, SC. 6, et, 5, ap. 230; cod: 041454

Cont BRD – Suc. Marie Curie

CONT RON

RO26 BRDE 441S V618 9773 4410

CONT EUR

RO95 BRDE 441S V618 9829 4410

SWIFT  BRDEROBU